2010. február 28., vasárnap

Gesztenye babák

 Január 9.-én megszülettek Gesztenye és Báró kölykei. Nagyon érdekes alom lett. Két kislány. Az egyik sötét a másik világos színű. Szép nagyok és egészségesek lettek. A világos az Acapulcó nevet kapta, a sötét  Andalúzia lett. Ezen a héten mindkettőtől meg kellett váljak, mert az új gazdijuk elvitte őket. Szerencsére mindketten nagyon jó helyre kerültek! Ez Nekem fontos, pláne azért is, mert ők voltak az első kölykök és az egész család oda volt értük és dajkálgattuk minden nap. Nagyon hiányoznak! Gesztenyének kevésbé!:-) Ő azóta alszik, alig látom!:-) Ki kell pihennie magát, mióta megellet alig aludt. A két kis vacak állandóan szopizott. szép nagyra is nőttek! 7 hetesen 200g és 210g -mal adtam át Acapulcót Mellynek, az Alag-Dombi tenyészetbe, Andalúziát meg Anitának, házi kedvencnek.  Acapulcó az Áfonya nevet kapta, Andalúzia meg Kókusz lett a kókuszgolyó után:-)
 
Ő Acapulcó "Áfonya"

  
Ő meg Andalúzia "Kókusz"

Ugye milyen gyönyörűek?:-)




http://www.naka-torpesun.gportal.hu/

2010. február 27., szombat

Puszedli

 

Puszedli egy dark grey pinto nőstény aki együtt érkezett Marcipánnal szintén Németországból, Rinától.
Amikor pici volt és megláttam a képen, nem volt kétség, hogy a Puszedli nevet kapja a szép foltjai miatt:-)


Most már viszont sokszor röviden csak Puszinak hívjuk.
Ő egy rendkívül törékeny pici termetű lányka. (270g) Mindent megeszik, de a konzervet különösen imádja!
Ő az egyetlen akit ölbe lehet venni és ott is marad:-) Szereti a tutujgatást.


http://www.naka-torpesun.gportal.hu/

Marcipán


Marcipán a harmadik süni akit kiválasztottam. Igaz nem akartam még egy fiút, de mivel nagyon szerettem volna egy grey white-ot ezért nem érdekelt, a neme! Marcipán Báróval egyidős, de róla már jóval korábban kiderült a színe. Ekkor még azt hittem Báró snowflake lesz, így mikor megláttam Rina honlapján Full Moon-t azaz Marcipánt, rögtön beleszerettem! Ezt a  képet látva szerintem érthető:


 Tudtam, hogy Melly is hozat Németországból sünit és ismeri Rinát, így megkértem foglalja le Nekem.
Marcipán a nevét a kisfiamtól Bencétől kapta miután látta a Marcipán cica című bábelőadást. 


http://www.naka-torpesun.gportal.hu/

Báró


Báró egy gyönyörű algerian grey white hím! Az Alag-Dombi kennelből származik és eredetileg snowflake-nek készült, de időközben meggondolta magát és tovább fehéredett!:-) Báró egy egyéniség, a nevéhez méltó. Mikor megszülettek, Melly mondta, hogy gondolkodjam egy B betűs neven. Mikor elküldte ezt a képet egyértelmű volt, hogy csak két B betűs név jöhet szóba: Báró vagy Basa!:-)

 

Végül az előkelő Báró mellett döntöttem.




http://www.naka-torpesun.gportal.hu/

Gesztenye


Akkor kezdjük a sünijeim bemutatásával. Első és éppen ezért a legkedvesebb sünim Gesztenye. Ő egy salt and pepper pinto nőstény,a  HediHedgies tenyészetből . Nevét elsősorban a kinézetéről kapta, szerintem olyan mint egy kicsi gesztenye!:-)
Másodsorban a Gesztenye utcában lakunk!:-)
Az első éjszaka sikeresen megszökött a terráriumból és reggel fél órai keresés után a konyhaszekrény mögött találtuk meg.
Gesztenye végtelen kedves, félénk még véletlenül sem harapna meg senkit. A nagyobb méretű fehérhasúakhoz tartozik. Normál súlya 580g. Elég finnyás. Csak az élő eleséget és a száraz macskatápot eszi meg, így sokféle ízűt be kellett szereznem, hogy változatosan tudjam etetni. 



http://www.naka-torpesun.gportal.hu/

Én is.......

A mai napon elindítom Én is a blogomat. Kedvet kaptam a Héditől és Mellytől akik szintén süntenyésztők és az első két sünimet is nekik köszönhetem.