2010. szeptember 27., hétfő

Kölykök Meg kell mondjam, gyönyörűek lettek a kölykök, nagyon jól sikerült alom lett a Bijou-Báró páros!
Nagyon édesek! Már kijárkálnak a szülői házból, kis remegő lábaikkal, felderítik a terepet! A két fiú a legbátrabb, a kislány még többet van bent és szunyál:-) Bijou nagyon jó anyuka, egyfolytában figyeli a kicsiket ha kijönnek és ott van mellettük, kíséri őket! Azonkívül állandóan fészket épít, pakol és a ház tetején mászkál és ha elhúzom az üveget hangosan utál!:-)  Szóval élik a kis életüket.


http://www.naka-torpesun.gportal.hu/

2010. szeptember 21., kedd

Megérkezett Cactus


 Megérkezett tenyészetünkbe egy tündéri kedves és nyugodt salt and pepper kislány Alag-Dombi Héra.
Nálunk a Cactus nevet kapta. Gondolkoztunk a kis Puszi neven is, mert pont olyan kis nyugis "ölbesün" mint Ő volt, de a kisfiam állandóan Puszedlinek hívta, (amit nem szeretnék) így inkább ezt a nevet kapta, ami Nekem már régóta tetszik és a tüskék miatt illik is rá!:-) Ez a kiscsaj, ahova rakom ott marad, bátran lehet simogatni, meg se mozdul, sőt el is alszik:-) Hihetetlen aranyos, így rögtön be is lopta magát a szívembe:-)
Első éjjel igaz nagy rumlit csinált, de azóta megszokta a helyét és már napról napra nagyobb a rend:-)
Hamarosan megkapja szobatársnak a másik kölyöklányt Zarát. 
Köszönöm Melly ezt a tüneményt!:-)


http://www.naka-torpesun.gportal.hu/

2010. szeptember 19., vasárnap

Topáz és Negró


 Szerdán összeköltözött Topáz és Negró! Írtó édesek együtt:-) Valószínű az első nap meg is történt a dolog, mert 3 nap alatt 25gr-ot hízott Topáz!:-) Úgyhogy kíváncsian várom október 20-tól a kölyköket!:-)


http://www.naka-torpesun.gportal.hu/

2010. szeptember 8., szerda

Datolya, Dió és Durian

Durian


DatolyaDió               

Ma végre meg tudtam lesni a 3 pici nemét. Igaz elsőre csak a két világos foltoska mutatta csak meg milye van. A harmadik még titkolózott, ezért el is neveztem Gabinak, mert ez a név jó fiúnak is meg lánynak is:-)
Pár óra múlva Gabi is elárulta, hogy fiú:-)
Így 2 fiú és 1 lány van az alomban. A kislány a Datolya,  a világos pinto fiú Dió, a sötét foltoska pedig a Durian nevet kapta.


http://www.naka-torpesun.gportal.hu/

2010. szeptember 3., péntek

Megszülettek Bijou kölykei!:-)

                           Újszülöttek
Szeptember 1.-én becsöngetéskor, megszületett Bijou és Báró 
3 szép foltoska babája. Tényleg pont az iskolai becsöngetéskor, mert reggel még semmi nem volt, de mire hazaértem az évnyitóról addigra megvoltak a kölykök:-) Szegény Bijou előtte való éjszaka egész végig rohangál, verte az üveget, tiszta dili volt, valószínű már szülési fájdalmai voltak. Mikor hazaértem és megláttam a piciket szanaszét, Bijou meg csak rohangált ki-be a házba, eléggé kétségbeestem mi lesz ebből, megmaradnak-e egyáltalán a kicsik..... Pár óra múlva még mindig ott feküdtek ahol kipottyantotta őket az anyjuk. Ekkor Bijou alá pakoltam az összes kicsit, hogy legalább melegítse őket ki ne hűljenek és reménykedtem, hogy felébred benne az anyai ösztön. Ettől kezdve Ő is megnyugodott és szépen lassan megtanulta, hogyan kell a kölykökkel bánni, melegíteni és szoptatni. Azóta egyre ügyesebb és a babák is szépen gyarapodnak!:-)))
Milyen érdekes a természet. Azt hinné az ember, hogy az állatok mindent ösztönösen csinálnak, aztán ilyenkor kiderül, hogy náluk is vannak olyan anyukák akiknek fogalma sincs mi történik velük, miért pottyantak azok az izék ki belőle és mit kell velük csinálni?
                      Itt már 3 naposak

http://www.naka-torpesun.gportal.hu/